header line
Visie & doel
Realisaties
Onderwijs
Finado
Zambia
Contact
foto
Visie & doel
Wie zijn wij ?
Students for Students is een initiatief van Student Kick-Off vzw, opgestart toen enkele van haar leden in juni 2011 een reis naar EthiopiŽ ondernamen. Dankzij onder andere Finado vzw was het mogelijk om er enkele lokale onderwijsprojecten te bezoeken. Deze bezoeken inspireerden de Student Kick-Off afgevaardigden om een initiatief op poten te zetten dat het Belgische onderwijs verbindt met onderwijsmogelijkheden in EthiopiŽ. Students for Students was geboren.

Wat is onze visie en doelstellingen?
De visie van Students for Students bestaat erin kinderen in ontwikkelingslanden toegang te verlenen tot kwalitatief onderwijs. De concrete doelstellingen van Students for Students zijn als volgt: Wat op Student Kick-Off?
Op Student Kick-Off 2011, normaal volledig gratis, werd uitzonderlijk € 1 inkom gevraagd ten voordele van Students for Students. Deze € 1 werd via Finado vzw besteed aan de bouw en renovatie van schoolgebouwen in het dorpje Welkite in EthiopiŽ.

Dit project, waarbij een schoolgebouw van vier verdiepingen werd opgetrokken, kon reeds op de financiŽle steun rekenen van Finado vzw. Zo waren er reeds voldoende middelen ingezameld om de eerste 2 verdiepingen af te werken (onder meer door de steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken), maar de middelen ontbraken om de overige twee verdiepingen af te werken. Via onze steun werden de twee overige verdiepingen afgewerkt en kregen nog eens 1,000 kinderen toegang tot degelijk onderwijs.

Tijdens Student Kick-Off 2012 zal opnieuw aandacht worden besteed aan ontwikkelingshulp, en deze keer wordt de opbrengst gesplitst over twee projecten. In de eerste plaats zullen we Finado vzw verder ondersteunen. Zij kunnen rekenen op 50% van de inkomgelden ter ondersteuning van nieuwe onderwijsprojecten in EthiopiŽ. De resterende 50% zal aangewend worden ter ondersteuning van 'De Zambians'; een bouwproject van een technische school in het dorpje Mpongwe in Zambia.

Dit jaar, 2013, steunen wij dezelfde projecten als vorig jaar, namelijk Finado vzw in EthiopiŽ en GCMF in Zambia.

Meer info ?
Neem hier een kijkje in het projectdossier.