header line
Visie & doel
Realisaties
Onderwijs
Finado
Zambia
Contact
foto
Bouwproject Zambia
Het voornaamste doel van Bouwproject Zambia is het bouwen van een technische school met internaat in Mpongwe. Omdat 1/3 van de kinderen er geen onderwijs kan genieten en een beroepsopleiding er helemaal niet bestaat, is dit initiatief meer dan welkom.

De organisatie achter het Bouwproject Zambia is GCMF: Give the Children of Mpongwe a Future. Deze organisatie is opgericht in 2001 en in 2005 officieel erkend door de Zambiaanse regering. Door hun project willen zij de kwetsbaren in de samenleving een kans geven de armoede te reduceren en aan hun toekomst te bouwen. Het GCMF heeft al heel wat projecten gerealiseerd. Het weeskinderen-project en de installatie van waterpompen in afgelegen dorpen zijn er daar enkele van. Het project waar Student Kick-Off aan meewerkt is het bouwproject "George Korsten Vocational Training Center".

GCMF heeft een dagelijks bestuur, bestaande uit vier personen, in Nederland. Daarnaast zijn er ook nog twee Belgische vrijwilligers die het comitť ondersteunen. Verder is de organisatie ook lokaal vertegenwoordigd.

De doelstellingen van het GCMF zijn
  1. Het bevorderen van onderwijs, gezondheidszorg en economische ontwikkeling in het Mpongwe district, met name voor kwetsbare kinderen, jeugd en vrouwen.
  2. Duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding en het creŽren van ontwikkelingskansen door middel van een brede, transdisciplinaire benadering van de problematiek.
  3. Het stimuleren van zogenaamde 'income generating activities' door georganiseerde groepen in Mpongwe district.
  4. Een ontmoeting tot stand brengen tussen Noord en Zuid.
  5. Aansluiten bij de milleniumdoelen.
Met het "George Korsten Vocational Training Center" wil het GCMF als voornaamste doel de jongeren een toekomstperspectief te geven. Het betekent het behoud van kennis en verdere ontwikkeling van de regio. Door de jongeren te ondersteunen draagt GCMF bij tot het vormen van een middenklasse in Zambia en vooral in het Mpongwe district.

Meer info over de concrete manier waarop dit bouwproject in zijn werk gaat, vind je op www.zambians.be